Oua Prepelita
- Oua de Prepelia
- Prepelite
- Custi de prepelite / maternitati prepelite
- Accesorii
- Retete Prepelite
- Vand Matase Japoneza
- Vand Paduane Chamois - Galbene
- Vand Motate Olandeze
- Vand Gaini Hamburg
- Vand Sebright
- Ingrasamant
Produse noi
Maternitate pui prepelita
vezi detalii »Tineret prepelita 4-5 saptamani 2018
vezi detalii »Oua prepelita incubat 2018
vezi detalii »Lista produse
Prepelite la tava
vezi detalii »Maternitate pui prepelita
vezi detalii »Prepelite la cuptor
vezi detalii »Ultimele articole
BENEFICIILE CRESTERII PREPELITELOR
Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie, lucru datorat faptului ca oul de prepelita este un medicament extraordinar, care poate vindeca o multitudine ...
citeste »Tipuri de bait
Retete Prepelite- pentru macerarea rapida a carnii de prepelita.
Pentru 2-3 kg de carne de prepelita, componentele pentru macerarea rapida sunt urmatoarele: 2-3 cepe, ½ telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, ½ lingurita de piper pisat, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar, 1 ramura de cimbru, 100ml vin negru sau rosu si sare.Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore sau se tine la frigider 2-3 zile. Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama ce s-a format. Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi. Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata. Impreuna se mai fierb 5-6 min.
- componentele sunt urmatoarele: 200 ml apa, 100 ml otet, ½ l vin negru sau rosu, 1 ceapa, 1 telina, 1 radacina de patrunjel (legumele se taie cat mai subtire), 1-2 foi de dafin, 1 ramura de cimbru, cateva boabe de piper si de ienibahar, sare; se mai pot adauga cateva cuisoare, boabe de ienupar si coaja de lamaie.
Totul se pune la fiert intr-un vas acoperit, se fierbe 5-6 minute, dupa care se ia vasul de pe foc si se tine tot acoperit pana se raceste. In cazul in care carnea se pregateste in acceasi zi, marinata se toarna calda peste carne. Daca prepelitele se pregatesc dupa cateva zile, compozitia de marinata mai intai se raceste so apoi se introduce carnea in ea, procedandu-se la fel ca si in reteta precedenta.
- pentru macerarea rapida (3-4 ore)
Un pahar de vin rosu, un pahar de vin alb sec, un morcov, o telina mica, 3 cepe, toate taiate rondele subtiri, sare, piper boabe, o frunza mica de dafin, cimbru pisat, ienibahar.Se amesteca toate ingredientele, apoi marinata se toarna peste carne. In timpul marinarii se amesteca din cand in cand, intorcand carnea de cateva ori.
- cantitatea de ingrediente se va adapta volumului pasarilor supuse marinarii, dar proportia ingredientelor ramane acceasi.
Doua pahare de apa, un pahar de vin, un morcov, o ceapa, o telina mica, o radacina de patrunjel, o frunza mica de dafin, cimbru, sare, usturoi, un paharel de otet.
Zarzavatul taiat rondele se pune la fiert impreuna cu restul ingredientelor intr-un vas acoperit; se lasa sa fiarba 15-20 minute, apoi se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si marinata se toarna peste carne. Vasul cu carne si marinata se acopera bine si se pastreaza la loc racoros avand grija sa se intoarca zilnic carnea. Daca marinata nu acopera pasarea in intregime aceasta se va intoarce zilnic de 3-4 ori.